T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
GERZE YÖRESEL YEMEKLERİ
![]() |
HAMURAŞI (Kulak hamuru) : Unun içerisine 1 yumurta kırılır ve tuz eklenir. Su ile yoğrularak, yarım saat dinlendirilir. Ayrı bir yerde soğan, et, karabiber ve tuz karışımından oluşan bir iç malzeme hazırlanır. Dinlenmiş hamur açıldıktan sonra bıçakla karelere bölünür. Bu karelerin ortasına iç malzemeden konularak, hamur üçgen biçiminde bükülür. Hazırlanan hamurlar kaynayan tuzlu suyun içerisinde pişirilir. Piştikten sonra süzülerek tepsiye alınır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ya da ceviz konulur. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek servise hazır hale getirilir. |
![]() |
BORANAŞI : Unun içerisine 1 yumurta kırılır ve tuz eklenir. Su ile yoğrularak, yarım saat dinlendirilir. (Hamuraşından biraz daha sert bir hamur olmalıdır.) Dinlendirildikten sonra açılarak karelere bölünen hamurun içerisine süzme yoğurt ve dereotu karışımı konularak bükülür. Kaynayan tuzlu suyun içerisinde pişirilerek süzülür. Tepsiye konulan hamurların üzerine, eritilmiş(karartılmış) bol tereyağı dökülerek servis edilir. |
![]() |
KATLAMA : Un, su ve tuz karışımından oluşan bir hamur yapılır. Hamur açıldıktan sonra zarf şeklinde katlanır. Katlama sırasında her katın arası yağlanır. Yağlı hamur tekrar açılarak kare şekline getirilir ve saç üzerinde pişirilir. Sac üzerinde kızartılırken av kanatlarıyla tekrar yağlanır. Piştikten sonra katlanarak tepsiye konur. |
![]() |
MISIR ÇORBASI : 2 bardak dövülmüş mısır, 1 bardak barbunya fasulye akşamdan ıslatılır. İçerisine kemikli et konularak, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. İsteğe göre üzerine salçalı sos dökülür ve yoğurt konulur. Mısır çorbası lakerda ile servis edilir. |
![]() |
ISLAMA: Unun içerisine bir miktar tuz ilave edilerek su ile yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilmiş hamur açılarak, sac üzerinde pişirilir. Pişirilen yufkalar katlanır ve küçük parçalar halinde (diki) ya da üçgen şeklinde kesilir. Kesilen parçalar tavuk suyunda tek tek ıslatılarak tepsiye dizilebilir ve katların arasına eritilmiş tereyağı ve ceviz serpilir. Ya da tepsiye dizilen yufkaların üzerine, tavuk suyu dökülerek ceviz serpilir ve eritilmiş tereyağı gezdirilir. Üzerine pişmiş tavuk konularak servis edilir. İsteğe göre ıslatılan yufkaların katları arasına kızartılmış yağ-soğan karışımı da konulabilir. |
![]() |
NOKUL : Kurban ve şeker bayramlarıyla özdeşleşmiş bir yiyecektir. 1 paket katı margarin, 1 yumurta, ½ bardak yoğurt, tuz su (ya da kül suyu) ile yoğrulur ve hamur dinlenmeye bırakılır. |
![]() |
BİLEGİ : Gerze'de baharın habercisi olan bir yemektir. (Kökeninin Rumlar'dan geldiği sanılmaktadır.) Kırlarda otların çıkmasıyla birlikte tuzlu balıkla pişirilir ve yanında kızılcık şerbeti içilir. Şölen havasında yenilen bir yiyecektir. Yeşil ve kuru soğan ve pırasa ince bir şekilde doğranır ve kavrulur. Salça, pul ve karabiber ilave edilir. Bu karışımın içerisine pişme sırasına göre lahana, ıspanak, pazı, labada, ebegümeci, kokmuş(rezene-arap saçı), dereotu vb. ilave edilerek kavrulur. Daha sonra bulgur ilave edilir, karıştırılıp tepsiye dökülür. Tuzu çıkartılmış balıklar bu karışımın içerisine yerleştirilir ve fırınlanır. Suyunu çekene kadar pişirilir. |
![]() |
HAMURSUZ TATLISI : Ramazan ayında iftar sofralarında yer alan özel bir tatlıdır. Yufkalar açılıp sac üzerinde kurutularak pişirilir. Tepsiye yufkalar yerleştirilirken üzerlerine su serpilir. İki veya üç kat arasına yağ dökülür ve ceviz serpilir. Üzerine de yağ dökülerek kare şeklinde dilimlere ayrılır ve fırında kızartılır. Şerbet dökülerek servise hazır hale getirilir. |
![]() |
KAŞIK HAMURU (Mamalika) : Kaynayan suyun içerisine 5 yemek kaşığı un ilave edilir ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Macun kıvamına gelen malzeme, iki kaşık yardımıyla lokma şeklinde kesilir. Lokmalar kat kat yerleştirilirken arasına cevizli şeker karışımı serpilir. Üzerine eritilmiş (karartılmış) tereyağı dökülür. |
![]() |
HELVA : Düğünlere bu helva ile davet edilir. Düğün davetiyesinin simgesidir. Un, dut pekmezi ve şeker karışımından oluşur. Geniş bir tava içerisinde yağ eritilir ve un fazla yanmayan ateş üzerinde yavaş yavaş kavrulur. Kavrulmuş un elenerek içerisine dut pekmezi ve şeker konularak yoğrulur. Yuvarlanarak top şekline getirilir. İsteğe göre içerisine cevizde konulabilir. |
GERZE PİDESİ : İlçemizde özellikle pazar günleri fırınlarda kıymalı ve peynirli pidelerin yapılması ayrıca düğün vb. törenlerde konuklara pide ikramı gelenekselleşmiş bir değerdir. |